Want your
own Fotopage?








 


By: Naz Rinn Chan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 11-Oct-2008 15:01 Email | Share | Bookmark
WAJAH-WAJAH RAYA 2008....

Biru
Mata
Hitamkuuu...
Lepak kat tangga
Kak Ipar layan anak
Kak Ipar & anak2
Kak Ipar Layan sibongsu
Farhan
Along Afina & Mak sedaranya
Nur Najiah Atiqah
Ayah & Acik Alya
Kak Ipar & anak sulungnya Syazwan
Saaaayang nenek..
Jangan nakal-nakal tau..
Farhan faham ke tuu...???
Halalkan makan minum Alya ya nek..
Najwa pun sayang nenek
Aiikkk....dah lepak ke??
Adik bujangku yg akan nikah bulan depan
Farhan & MakCik Norli
Pakcik Mahali
Sepupuku Norli yg kuat kerja
Marisa bergaya di kereta makcik Norli
Makcik Bahiyah
Kak iparku yg 5 tahun muda dariku...
Farhan dah tak larat...
Ambooooiiii sakan nooo Marisa !!!
Kami pun tumpang seronok
Hasil kerja kuatnya
Ken pun tak lepas peluang tuuu..
Along & ayah
Apa hal lah tuuu??
Maap ye mak..
Segala-galanya lah !!
Mak & Kak Ipar
Macam2 gelagat
Beraya dgn Kak ipar
Mak & adik bongsuku
Mintak maap betul betul....
Aku & dia..
Salam Lewat Raya buat semua


Heh Heh Heh..... Ya, ya..... pastinya semua tertanya-tanya apa dah jadi dengan kak rinn ni. Menghilang bukan main lah lamanya. Ada masalah dengan internet jer. Harap-harap entry kali ini dapat jadi pengubat rindu para pengunjung laman ini. Tak de open house di alam maya ni...sebab kuih-kuih raya pun dah tinggal saki-baki. Mai tengok gambar raya jer lah ya....


Dua hari sebelum raya, kami pulang ke rumah Bondaku di Kelang. Jadi, raya pertama di rumah emak lah ni. Tak cukup satu keluarga sebab adik perempuan beraya di rumah mertuanya di utara...yaaaaa, utara juga youuuu !!!


Raya kali ni serba biru turqoise. Warna yang tak pernah jadik pilihan sebelum ini tetapi oleh kerana dah kehabisan idea nak sedondon warna apa..maka terpilih lah biru ini. Cantik jugak sebenarnya warna ini.....


Anak saudaraku yang bernama Farhan. Ayahnya terpaksa bekerja dari Raya pertama hingga Raya ketiga. Berayalah dia dengan mak dan adik-beradik saja. Nak apa agaknya tuuu.....



Adik bongsuku, Nur Najiah Atiqah. Bulan Nov ini akan tamatlah pengajian Diploma ITnya di sebuah U tempatan. Sampai kurus cekeding akibat bergelumang dengan assignments di bulan-bulan terakhir ini.


Haaa....inilah Bondaku tersayang. Sudah lama menjadi ibu tunggal membesarkan dua lagi adik2 yang belum berkahwin. Tapi yang sorang tu dah bekerja dan dah nak nikah pun bulan depan. Ringanlah sikit beban. Alhamdulillah, berkat ketabahan, kesabaran dan kekuatan..anak2 semuanya berjaya.


Macam tensioooonnnnnn jer Marisa mintak maap dengan nenek tuuuu....... Masih belum mengerti erti "Beraya" kot.....



Giliran Ken pulak...


Acik Alya control ayuu jer. Biasalah..Alya kan cooooollll.....


Ehhh...macam ada yang kurang jer.. . Oohhh...patut laaa...Along Afina tak de dalam gambar. Ke mana agaknya dia pergi ???



Laaaaa..... Ni apa ke halnya niii. Pagi-pagi raya dah berkacamata hitam. Nak tutup mata merah lepas beraya dengan Bonda ekkkkk....... . Tak lah.... tu bukan rinn punya ya. Saja jer diorang suruh melaram. Macam mata lalat ler pulak...


Ada adegan lucu semasa sessi ampun-mengampun niiii. Tu layan gelak lah tuuu di sebalik tangan dear hubby..heh heh heh. Kita punyer lah susun ayat baguiih punya..aleh-aleh laki kita gelak sampai nangis-nangis !!!!!! Kita mintak ampun maap, dia kata tak ade apa nak dimaapkan..Syahdunya...


Berapa kali mau cium tangan dan mintak maap daaaa, dania????......


Apalaaaa yang diperhatikan tuuuu...??? Entah bila Acik Alya tangkap gambar niii. Dia pun bukan main usung camera lama ayahnya. Ayah dah bagi assignment suruh tangkap gambar raya banyak-banyak.


Alya ni...memanjang pakai tudung hitam. Koleksi tudungnya semua yang style begitu. Senang katanya nak pakai. Alya ni tak reti nak pakai tudung bawal. Leceh katanya nak pin sana pin sini. Yang ini lebih kemas dan mudah.



Tuan Supir dah ready nak pi ronda-ronda raya. Si Marisa kat belakang tu bukan main tekun lagi membelek apa entah. Kira duit raya kot



Dua jejaka idaman dalam hidupku. Masih control macho lagiii niiiiiii.......... Tunggu nak lompat jer !!!!!!!



Yahoooooo.......... Dah abih sesi mintak maap. Lepas ni buleh gi raya umah atok nenek makcik pakcik...


Tahun ni kami raya cuma hari pertama di Kelang. Tak sempat nak pergi ke semua rumah pakcik2 dan makcik2. Dear hubby dah ajak balik semula ke utara. So, Raya kedua dah ada di utara semula. Selebihnya anak2 pi beraya dengan kawan2. Cuti selepas raya kan pendek...

Di kelewatan Raya ini, harap masih ada ruang untuk Rinn sekeluarga menyusun sepuluh jari memohon ampun maaf di mana ada silap dan salah...terutamanya di alam cyber ni, macam2 tutur kata yang kita tak sedar susunan bahasanya. Mungkin menyentuh hati sesapa..mohon maaf ya. Halalkan apa saja yang termakan terminum.. Relakanlah resipi-resipi yang terambil. Mudah-mudahan kita semua diberkati Allah SWT, Amin.




Quote:
1.mama ezan : Salam Raya. Biru tu warna of the year Raya tahun ni kot !!!
2.zaiy : Salam Raya. Heh Heh...kenalah sporting, kalau tak nnt org boring pulak..
3.Hajar : Salam Raya buat Hajar sefamily juga...
4.bungaros Oman : Muahaaaaaahaa....Spec pasar malam anak Krinn tuuuu...
5.jeff : Raya raya kenalah ceria kann....
6.F&Z : Pakai sedondon nii kalau pi konvoi umah adik-beradik atau sedara-mara senang diorang nak identify yg ni anak saper yg tu anak saper heh heh... Belek kak fazi jgn tak belek !!!
7.shima : meriah..jgn tak bagi meriah... Dok mana di Kelang tuu ??
8.umida : Baju yang lawa...orangnya biasa jer....
9.Mohd Azhari Azizan : Kuih raya sama aje mcm umah org lainn...tak yah update laa noooo.
10.Aliza : Salam Raya Liza. Selisih kat mana agaknya ye tuuu....?
11.ina saly : Salam raya lina. Raya raya kenalah happy... Biru tu bagi sejuk mata memandang !!
12.Mama Aina : Salam Raya buat Mama Aina sekeluarga juga. Cucilah mata dengan kebiruan ituuu..
13.zany : Salam Raya Zany. Tak raya pun anytime boleh mai...
14.Haniss : Salam Raya Haniss. Merajuk dgn ternet...Ni raya, kenalah maafkan internet tuuu...heh heh heh. Tu yg muncul kembali.
15. chek yam : Salam Raya chek yam oiiii. Baru balik mbertapa dari Gua Nipah..wakakakaaaa... Maad zahir batin ya.
16.boxhousestudio : Itu semua suasana Raya yg biasa, Kak Tun. Rumah Kak Tun pun mesti lebih meriah. Kuih raya dan juadah raya kali ni tak de amik gambar laaa...soriii !!!
17.Lee Lin : Tak de apa yg nak dikeruk...Duit raya dah dpt siang-siang lagiiiiii....
18.Lee Lin : Mmg sah GANAS tuuu..
19.maklang : Ok...nanti raya haji maklang bagi hijau mata hitamku pulak ekkk....
20.dapurimpian : Wsalam kzai, Merajuk dgn internet heh heh..Tak larat nak godam dah. Ni raya raya dah maafkan ternet tuu..mujur dia sembuhm kalau tak..terus sepi laaa umah Rinn..
21.ida isk : Salam Raya Mem Boss !!! Bukan tak nak ronda umah member...Mlm raya first tu laki dah ajak balik utara semula hu hu hu...Bulan depan ekkkk.
22.mamasya : Salam Raya dari keluarga baju biru niiiiii....maaf zahir batin ya.
23.afairuz : Pink Afai pun menawan jugak...Salam Raya !!
24.sharia : Wsalam. Di Kapar jer.... Dok Penang kaa??
25.shahniza : Waalaikummussalam . Tq sudi jenguk dapur Krinn... Terima kasih kembali dan selamat meneruskan kemeriahan beraya walauupun di perantauan.
26.masihjelita : Salam Raya Yati. Heh Heh...dia pun ada minat sikit2 amik gambor nii...
27.zai Kulim : Raya kenalah meriah kaannn...Ha ah ya, serba biru kitaaa...
28.srsfeqah : Semua-semua pun best kalau Hari Raya ni...
29.mummy jam : Spec melaram jer tuuu...
30.cak : Merajuk dgn Internet punya pasal lah tuu...
31.che mid : Mak sihat cuma sakit pinggang. Angkat pasu bunga berat2 lah tuuu... Tau tak pe... biasalah org rumah ni, kerja round the clock, mana lah tak nampak letih. Tapi cuba juga bagi nampak ceria heh heh. Laaa..ye ke, tak pe bulan depan kita jumpa di TM ekkk...
32.kamalina : Kali ni mmg amik gambar bnyk. Acik Alya yg rajin sgt tuu. tu diaaaaa...aimi nangis2 sampai cair mekap...heh heh..takpe2, nnt raya haji pakai mekap tebal2...jgn bagi dia cair cepat naaa..lawak jer. Maaf zahir batin....
33.Roszana : Baju yg menawan..orgnya dah kena tawan !!! ...Ha ah, Ana masih mcm dulu gak. Kalau Ana kurus sure tak besshhh.... Nanti dah tak mcm Ana lagi !!
34.Sabrina : Nak jeleskan apa.... Kami mmg mcm tuu. Biasa-biasa aje....sesekali utk pose gambar heh heh heh...
35.mamazieza : Aaiiyyyooooo...berapa lama Achi sudah tunggu...Mujur tak sampai Deepavali kena tunggu. Raya Raya niii...kenalah maafkan internet, tu yg dah x merajuk tuuu. Tapi percayalaahh...lepas ni sure dia buat hal lagii.... !!!
36.MamaFaMi : Salam Raya Ma. Along pi pakai tudung kot masa tuu. Tak perasan yg dia tak enter frame pulak... Farhan tepung tawar pengantin lapok..Muahahahaaaa...
37.Ziela Zpuppets : Ha ah kali ni biru lah kami...lepas ni haru-biru Slamat Raya juga..nak singgit kena mai umah ler..tapi utk anak tau..mama dia tak leh bagi dah !!
38.rozamy : Tq Tq... Mujur Ok, kakrinn sebenarnya kurang minat biru tapi dah semakin sikit pilihan warna, cuba jugaklah kaler nii... Alhamdulillah sejuuuk di mata.
39.Yati yadami : Salam Raya juga buat Yati sekeluarga. Kena meriah youuu......
40.MaDiHA : Memang seronok..tapi tak sempat nak iarah semua pakcik mcm selalu sebab cik abg dah ajak balik mlm raya pertama tu. Selalunya dua tiga hari gak meronda. Mak KakRInn dah 63 tahun.
41.mrs apple : Kalau kita nampak biru habih lah !!!! Baju yg biru laaa....
42.bibu@wilda : Salam Raya...Heh Heh, biru yang melauuuttt ya....
43.zira : Salam Raya Zira. Dekat dgn Tmn Seejati jer... Oh di Gurunnn, nak kena naik unta tuuu kalau nak pii !!
44.Daalia : Wsalam Lea. Sibuk banget tuuu. Bila2 nanti update laaa...Bole kita tengok awal punyer kebiruan pulak heh heh
45.Wak Kumis : Wak pulak sedondon warna apa raya kali ni ??? Yang penting semua dapat bergembira dan bermaaf-maafan kann...
46.DSadar : Sesekali berbiru-biruannn...
47.Rosmah Tamrin : Rosmaaaaahhhhhh, wsalam !!!! Laaa....lompat dari mana ni ?? Alhamdulillah...Rinn masih tak lupa teman2 lama. Paling tak leh lupa senyum Rosmah yg manis tuuuu. Masih maintain lagi ke senyum yang duluu..?? Dah jenguk blog Rosmah...Seronok ya ada kembar !!
48.hannan : Wsalam Hannan. Heh He ..sesekali romantika De Amour... Slm Raya Maaf Zahir Batin jugak ya.
49.Bonda : Ok lah biru tuuu. Seedondon tak penting sgt...yg penting dapat raya dlm suasana meriah dan harmoni. NI ej raya-raya demam, sure nak buat apa pun tak seronok kan. Bunyinya pun mcm teruk sgt tuuu. Jaga diri ekkk Krinn nak jenguk pun tak sempat. Mama pun dah station kat Penang...tak de kawan nak ajak hu hu hu...
50.naz : Salam Raya yg ceria buat Naz juga. Wajah baru sampai hujung syawal jer...Lepas raya dah tak relevant kot !!! Nanti carik gambar lain...
51.fina : Salam Raya utk Fina juga. Tq...
52.jasmeen : Salam Raya Meen. Haah lah, srba biru kami kali ni. Meen pulak, sedondon apa ya ??
53.meorjay : Sakam Raya buat MJ sefamili juga. Heh heh...biru sampai naik biru mata !!
54.wawa salwa : Melaram di pagi raya ekk..??
Re : Tak pe lahhh...Baju siap nanti boleh simpan utk kenduri kawen sapa2 or utk raya haji nanti...
55.Yati : Salam Raya Yati. Asyik bz dgn wajah2 raya..sampai tak hirau dgn wajah2 biskut raya
56.aishah@ummiaqil : Salam Raya buat Aishah sekeluarga juga. Ha ah lahhh, bir dah mata aishah, mcm minah salleh !!
57.atiey : Tq Tq...
58.midnitebaker : Salam raya Aqis. Romantik Sokmo heh heh heh ...
59.Zana rozana-hani : Salam Raya Zana. Biru lip lap lip lap ye...tu belum tabur prada lagi tuuuu..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net