Want your
own Fotopage?








 


By: Naz Rinn Chan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 20-Aug-2008 05:16 Email | Share | Bookmark
BROWNIES KUKUS MEDAN

3 kotak brownies dlm setiap kotak besar
Pengeluarnya Hajjah Fatimah
Alamatnya ya...
Bahan-bahan aje, resipi tiada..Olah sendiri??
Deco simple
Begitu moist sekali..
Dear hubby pi Medan dan Rinn sempat kirim Brownies Kukus Indon yang khabarnya sedang meletup-letup di sana. Sebenarnya ada banyak penegeluar tapi dear hubby beli yang ini..



Saiz brownies lebihkurang 9in x 4in x 1.5in. Berbentuk loaf. Rasa..hmmmm, mcm brownies biasalah cuma lebih bercoklat dan tersangatlah lembabnya. Tiada elemen-elemen kekacang yang dimasukkan. Dah seminggu dibawa pulang tapi masih elok tidak berkulat walaupun tidak dimasukkan ke dalam petisejuk.




Cuma boleh promosi bentuk dan saiz. Promosi rasa..nampaknya kena cuba rasa sendiri. Maksudnya kena pi beli kat Medan !!! ....

Walaupun begitu anak2 tak berapa suka pulak, cuma Ken aje yg makan banyak. Kata mereka agak kelat..pahit koko kot.. .



Quote:
1.zaiy : Ahakkss..nanti krinn pi survey resipi brownies kukus dulu ekk...
2.rozamy : Aisey dek..ini brownies Medan, so kalau nak kena pi Medan or ke kawasan yg sewaktu dengannya. Krinn tak jual bagi pihak Hajjah Fatimah ni ya ..heh heh heh. Rasanya ok..mcm brownies kita juga tapi terlebih moist dan kelat koko.
3.arina : Nanti ekk...kalau krinn rajin, krinn carik n try !!
4.azwan sawdaonline : Sila..sila...
5.Aliza : Ho Ho Ho..kalau bika ambon mmg boleh kencing manis !!! Brownies ni ok laaa...mcm yg krinn kata, terlebih moist dan kelat-kelat koko sikit. Mungkin lebih bahan pengawet..tu yg tahan begitu lama tanpa masuk esbok.
6.LeeLin : Iye lah tuu...
7.kak jie jie : Kalau rajin nak mengolah, boleh rasanya buat sendiri..bahan2 dah ada tertulis. Cara nak buat sure tak bnyk beza dari brownies biasa kan..cuma yg ni kita kena kukus lah ya.
8.nurmuzlina : Yg ini terlebih bahan pengawet kot..tahan sungguh, elok aje walau after a few days without chilling it.
9.baipower : Kalau sedap..brownies dan nasi ayam tu..cubalah ya !!
10.ida isk : Yg penting kita dah dapat rasa... sedap or tidak belakang kira. Kalau nak makan lagi, kita cuba aje lah buat sendiri. Isshhh....ida lah buat dulu, bubuh nama Ida Brownies !! heh heh heh....
11.Haniss : Ha ah, yg kawan krinn rekomen tu mmg keluaran Kartika Sari, tapi kat Medan..hubby cuma dapat yg Hajah Fatimah punya ni. Jadiii lah....boleh rasa jugak. Biasalah utk bznz.. kalau tak diawet..cepat rosaklah kek/brownies tuu.
12.Mohd Azhari Azizan : Phewwiittt...caya lah !!! Nanti2 anak2 Azhari jugak akan berkata begitu.... Masakan ibu walau apa pun pasti yg terbaik...
13.min472 : Ahakss..nampaknya angahnya kena buat brownies utk along n adik lah ye !!
14.jasmeen : Weii...nanti lah dulu, bagi chan carik resipi dan try dulu. Kalau pas baru boleh tepek...
15.ct : setuju.....
16.bzonline :
17.aishah@ummiaqil : Waalaikummussalam. kat nihon agak2 ada tak brownies ???
18.mamazieza : Itu lah yang dinamakan bukan rezeki mama..heh heh heh, lenkali lah ya !!
19.lynnhassan : Bahan pengawet lah tuu...sampai boleh terasa kat lidah kalau lepas makan.
20.hanizura : InsyaAllah..kalau tak kering idea..
21.Ana cake_lover : Tu habuan nak bedak-bedak kat adik-beradik, kwn2 dan budak2 opis hubby. Kat umah ni sebijik pun tak abih2...anak2 kata kelat. Heh Heh..jom kita promosi brownies Malaysia pulak !!!
22.zira : Nak tau rasa..kenalah pi carik kat Medah
23.ah mat gebu : Waalaikummussalam che mat. Alahaaaiiiii...tang mana yg voguenya tuuuu, thnx ya. Nanti Rinn pi amik. Brownies ni biasa aje rasanya....
24.Linda kaoricake : Heh Heh...dah abih kena bagi-bagi kat org terdekat. Kat umah ada sekotak aje..tu pun liat nak perabih ari tuu..
25.kookiesnkek : Entah ye...rasanya ok jer bila nak amik gambar dan nak makan. Pepandai lah amik sebahagian masakan utk shooting..yg selebihnya hidang lah utk makan. Tak kacau punya.
26 & 27.mama nynalleeya : Entahlah..tekak ni dah tak leh nak bezakan sangat, bila makan kek or brownies macam sama jer semuanya..
28.RK : Ahakkss...maybe u should try for yourself, then only u'll know !!
29.Mummy Nur Lana Darwisya : Harus kena pi carik tuuu...
30.unnamed : Haa...ada ke kawan kat Medan tuu???
31.roylazim : Brownies SG mcm mana pulak ekk.... ada difference ka??
32.Bonda : Ishh..EJ ni, lama dah sampainya. Krinn dah sms pun kata dah terima..hp bengong ekk ?? Thanx anyway...
33.haneem :
34.jeff : Dari mata turun ke mulut..nak rasa lah tuuu !!
35.Acik badariah : Pada kebiasaannya tidak buat kerja2 itu. Tapi tolong check PM ya.
36.putrimlm : By right mmg mcm tu..kena rasa dulu baru boleh tau dan komen.
37.wawa salwa : Heh Heh...kena pi lah jawabnya.
38.ArazzsRazwill : Sedap di mata...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net