Want your
own Fotopage?






 


By: Naz Rinn Chan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 16-Dec-2007 13:05 Email | Share | Bookmark
METAL AND LEATHER TOWN - SAN YUAN LI

Coach 1
Coach 2
Coach 3
Coach 4
Coach 5
Coach 6
Coach 7
D&G 1
D&G 2
D&G 3
D&G 4
D&G 5
Ingat lagi masa rinn mula-mula ter"beli" sebuah handbeg Coach dan sebuah Handbag D&G ?? Masa tu rinn cuma beli Beijing Lu..di sebuah bazaar yang menjual beg bercampur-campur brand berjenama dari Chanel, CD, Marc Jacob, Hobo, Gucci, LV..semua-semualah. Memang buatannya cuba hendak meniru style jenama branded tetapi kebanyakannya berada dalam B grade group..(Sekarang dah reti sikit..yang mana AA Grade, A Grade, B grade, ..tak de grade pun ada ). Di Beijing Lu ni kebanyakannya diperbuat dari PU bukan leather tetapi penjual2 ni memang pandai..diorang cuba nak kelirukan kita dengan meletak harga seperti yg grade AA, A punyer. Mujur hari tu tak "Tipah Tertipu"..beli dapat harga yg berpatutan.
Ok, di hari-hari terakhir ni sempat rinn dan dear hubby ke San Yuan Li, sebuah bandar yang memang terkenal dengan barangan metal dan leather. Kami secara kebetulan termasuk ke sebuah bangunan di mana beratus-ratus kedai menjual fabrik dan leather yang diorang gunakan untuk membuat beg-beg berjenama. Sebijik-sebijik memang seperti material yg ori. Rinn tak berani nak snap gambar walaupun kamera ada dlm handbag.
Selepas tu kami sampai ke sebuah lagi bangunan yg di dalamnya adalah butik-butik menjual barangan kulit terutamanya beg dan kasut. Tak berani jugak nak klik sana klik sini..nanti diorang tgk semacam pulak ye Sebenarnya ada tiga empat bangunan besar yg sepertinya tapi di bangunan ini sahaja kami dah tak cukup masa sebab kedai tutup sekitar jam 6 petang.
Anyway, rinn singgah lama di Butik Coach. Di sini lah rinn membeli beberapa beg yg kenkawan order. Butik-butik di sini secara keseluruhannya hanya menjual produk2 Grade AA dan Grade A..Ada jugaklah yg Grade B...Memang boleh nampak perbezaannya dari yg rinn beli dari Beijing Lu dulu..

Beg yang rinn galas tu pinjam jer !! Banyak sangat deh..nggak tau mau pilih yang mana

Dear hubby pun ada membeli briefcase kiriman kenkawannya, elok buatannya dari jenama ALfred Dunhill dan D&G..leather betul dengan harga yg berpatutan. Lepas tu kami ke Butik D&G..kat sini cuma jual yang diperbuat dari leather ori...kalau nak yang PU pun boleh tapi dia kata kena order.


Masih ingat handbag D&G cream yg rinn beli mula-mula dulu. Yg itu diperbuat dari PU tetapi yg di butik ini (seperti digambar atas warna cream & merah tuuu..) diperbuat dari leather dan dijual dengan harga antara RM250-RM350 bergantung kepada quantity...
Adeh..gambar2 lain tengok kat thumbnails lah ye, tak sempat dah nak edit. Rinn nak pi kemas beg baju. Barang2 baking, handbags, brg2 hubby semuanya dah masuk kotak-kotak besar. Tunggu nak hantar naik kapal laut. Dua tiga hari ni rinn rasa nak demam pulak. Agaknya dah terlebih ronda dan terlebih makan..!!
Udara kat sini sebenarnya tak berapa nak bersih sampai anak2 kata kalau korek lubang hidung berjelaga jer tengok kat hujung jari. Macam2 betul budak2 ni !! Kalau basuh baju tak pernah tak kering, Basuh pagi...petang dah kering. Basuh malam..esok pagi dah kering. Tak gaduh tak cukup hanger nak jemur. Padahal bukannya jemur di bawah sinar matahari pun. Mungkin pasal anginnya less-humid kot..angin kering.
Air paip pun tak sedap. Orang2 kat sini biasanya akan ada vending machine air di setiap rumah. Tu yang ada botol plastik besar berisi air mineral yang ditunggingkan atas sebuah vending machine. Just tekan aje kat paipnya sama ada nak air panas atau air sejuk.
Entry masak-masak pun tak sempat nak selit. Adalah hari tu buat muffin dan biskut sikit tapi tak diupdate pun. Nanti lah bila dah balik M`sia rinn akan update perlahan-lahan. Rasanya ini akan jadi entry terakhir dari Guangzhou...Balik sana, bagi settle down dulu baru rinn kembali berFP ye. Maaf seandainya terkasar bahasa terlanjur kata sepanjang rinn buat lintas langsung dari Guangzhou..diharap apa yang dipaparkan dapat kita kongsikan bersama keseronokannya. Barang-barang order semuanya akan naik kapal laut..mungkin akan ambil masa 2 minggu baru sampai M`sia. Sehingga waktu itu diharap kenkawan dapat bersabar ye. InsyaAllah..semuanya akan selamat sampai ke Tanah Air. Nanti rinn akan contact you all yang berkenaan thru e-mails or Hp. Till then...Bye-bye from Guangzhou


Quote:
1.wiz : How to say..I`ve actually asked my fren there to order another 10 sets before we left for Shenzen airport. If he could make it before all the boxes embark the ship then you`ll have your set. Tapi tak janji laa..kalau ada rezeki wiz dan kenkawan yg lain, Insyaallah adalah. I just can`t let my frenz down..seboleh2nya nak semua org seronok dan gembira.
2.MamaFaMi : Ha ah...sekejap aje rasanya, hubby punyer keje pun ada yg pending lagi tuu tapi kena baliklah ma, budak2 nak sekolah dah ni. Tak prepare apa2 lagi pon. Along pun dok suspen tunggu result PMR..SShhhhhh.."terbeli" jugaklah ma, sebab yg dulu tu dah kena booked. Nantilah bila2 rinn tunjuk ekkk...lain dari lain sikit. Boss tu tak bznz handbag...dia bznz topi !!! Wakakakakaa...
3.++FarEast Canon Shooter++ : Diari pendek aje..lepas ni back to cooking !!!
4.liana : Biasalah , masa tak tunggu kita..kita aje yg kekadang suka buang masa. Sempat lah raya haji kat sini. Oklah kalau setakat nak pakai hari-hari, daripada embazir beli yg ori ribu-ribu tu..yg non-genuine ni pun dah lebih dari cantik !!
5.Muna : Alahaaaaiii...Muna pun suka kaaa?? Tapi kat sana pun apa kureng nyer...pasti ada benda yg menarik yg tak ada di China...ye dak !! Mahal ye handbag kat sana..??? Apa yg menarik dan murah ye ???
6.cikinur : Selamat dah punnnn..Insyaallah will update as always..
7.Mohd Azhari Azizan : Salam Aidil Adha buat Azhari sekeluarga juga. Tahun ni tak buat korban. Ha ah lah..baru balik kampung dari China !!!
8.Lee Lin : Update mana yg sempat jer...Ari tu mmg rasa nak demam tp bila kena angin M`sia balik, ok dah niii.. Ada sesuatu nak tunjuk kat Lin...nanti kakrinn update ekk!! Masak tetap masak..
9.rani : Alhamdulillah, dah selamat sampai.
10.Bonda RaqynR : Terimakasih atas keprihatinan Bonda tu. Dah selamat sampai pun walaupun keletihan banget disebabkan trip yg lama..tapi semua ok.
11.masihjelita : Terima kasih, kakrinn dah selamat sampai pun walaupun keletihan. Insyaallah will update as always.
12.sofu : Tak de lah sampai nak jadik toke beg..saja seronok-seronok.
13.Nini hazlini : Dah tak larat nak shopping..next time lah pulak. Masak tu yg tak de break...kena masak jugak cam biasa !!
14.mummy jam : Tu baru sikit mummy..If you were in that place..boleh terduduk youuuu...
15.kamalina : Ha ah, dah selamat sampai pun. Salam Aidil Adha buat kamalina sekeluarga juga dan terimakasih kerana sabar menanti...
16.Daalia : Shopping untuk kenkawan yg banyak sampai kena hantar balik dgn kapal !!! Tu lah kat mana2 pun sama, yg penting kita kena pandai dari semua segi..jgn tertipu..Rinn beli sikit jer..window shopping yg sakan !!!
17.kak rusnah : Tu baru sikit..kalau tunjuk semua mau tak cukup FP nak tempek !!! Salam Aidil Adha buat kak rusnah sekeluarga juga..
18.jeff : Tu yang kena pakai spec itam tuuuu....
19.mama@anis : Cepat mama@anis kumpul duit..boleh mai China pulak..shop till u drop !!!
20.ct : Tu yg kena balik dah niii...kalau dak..bukan setakat poket kering, bank pun boleh kontang !!!
21.ilda : Rambang mata kat sini tak pe lagi..poket tak kacau !!!
Sesekali gi holiday..enjoyed ourselves !!
22.cikwan : ALhamdulillah, dah selamat sampai pun. Cuti sekolah panjang jer lah boleh bawak bebudak ni jalan jauh..kalau dak jln dekat2 jer! Salam Aidil Adha ...
23.maklang : Rinn ada beli extra, kalau maklang berkenan dan tak de org booking silakan ler...
24.maklang : Biasalah org lelaki, kalau yg reti shopping pun sure diorang beli barang2 utk org lelaki..Bagus dapat adik yg sentiasa ingat kat kakaknya. Tak kisah lah apa yg di beri..yg penting ingatannya tuuu....
25.mOknDa : Hmmmm...kakrinn tak amik beg no.3 tu sebab dia pesen kemek..tak leh duduk tegak kalau diletak. Tapi kalau mOknDa minat mungkin boleh kirim kat hubby on his next trip..nanti confirm kan ye kalau betul2 nak...e-mail kakrinn ye.
26.Irdawaty : Irdawaty pun minat gak no.3 tu ye..& no.1 tu..itulah, kalau betul2 minat..bagitau ye, boleh kirim kat hubby nanti on his next trip.
27.ezura : Alhamdulillah, dah selamat sampai..dah penat soping nie!!
28.boxhousestudio : Heh Heh Heh...dah makan sambal belacan poooonnn...Alhamdulillah dah selamat balik...Salam Aidil Adha buat KakTun sekeluarga juga. ...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2014.

ns4008229.ip-198-27-68.net